Alles over verzenden

Het is belangrijk dat je je  verzendmethodes instelt voor je start met verkopen. Doe je dit niet, dan kan een koper geen verzending selecteren bij het afrekenen.
Hoe je dit doet vind je hieronder. Het lijkt misschien wat omslachtig maar dat is het niet. 

Kom je er toch niet uit? Laat ons dan iets weten, dan helpen we je verder.

Klik rechtsboven op het mannetje om naar je account te gaan en klik door naar je verkopersdashboard via de knop ‘Ga naar je verkopersdashboard’. Vervolgens klik je in de linkerkolom op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Verzending’.

We hopen uiteraard dat Second Kid ooit wereldwijd gaat, maar voorlopig richten we ons op België en Nederland. Voor beide landen kan je verzendmethodes instellen. Jij kiest zelf hoe je wilt verzenden. Wanneer een koper zijn winkelmandje afrekent zal hij uit deze verzendmethodes kunnen kiezen. Woont de koper in België? Dan zal hij kunnen kiezen uit de verzendmethodes die jij instelde voor België. Woont de koper in Nederland? Dan krijgt hij de verzendmethodes te zien die jij aanbiedt voor verzending naar Nederland.

In dit voorbeeld stellen we de verzendmethodes is voor België. Om van start te gaan klik je onder ‘België’ op ‘Bewerk’.

In dit venster kan je alle verzendmethodes toevoegen die je wilt aanbieden voor verzendingen naar/binnen België. Om je eerste verzendmethode toe te voegen klikt je op ‘Voeg verzendmethode toe’.

Je kan nu kiezen uit drie opties. 
– Vast bedrag: dit is de meest logische optie. Je stelt een vaste prijs in voor een bepaalde verzending. Bvb. bpost aan huis, bpost afhaalpunt…
– Ophalen: wil je het mogelijk maken dat een koper het pakje bij jou thuis ophaalt? Voeg dan deze verzendmethode toe.
– Gratis verzending: deze methode voeg je toe wanneer je gratis verzending wil aanbieden vanaf een bepaald bedrag. Dit kan een koper overtuigen om nog een extra item van je te kopen!

We tonen je nu hoe je ‘Vast bedrag’ instelt. Selecteer dus ‘Vast bedrag’ om verder te gaan.

In je lijst met verzendmethodes voor België zie je nu ‘Vast bedrag’ staan. Klik op ‘Bewerk’ om dit verder in te stellen.

Bij de titel vermeld je de volledige verzendoptie. Bvb. bpost aan huis, bpost afhaalpunt, Mondial Relay afhaalpunt… Deze titel zal de koper zien tijdens het afrekenen. Zorg dus dat het voldoende duidelijk is. 

Prijs: het bedrag dat je hier invult wordt aangerekend aan de koper. Wanneer iemand een item van je koopt voor 10 euro en dit aan huis wilt laten leveren via bpost zal ze dus in het totaal 10 + 5,70 = 15,70 euro betalen. 

Vervolgens klik je op ‘Update instellingen’ om terug te keren naar de lijst. 

Wil je het mogelijk maken dat kopers het pakje bij je thuis komen ophalen, dan zal dit venster verschijnen wanneer je ‘Ophalen’ toevoegt als verzendmethode.

Aan de titel kan je eventueel je locatie toevoegen. Maak er ‘Ophalen Antwerpen’ van bijvoorbeeld. Dan weet de koper dat je in Antwerpen woont. Je kan later nog je exacte adres delen.

De prijs laat je uiteraard op 0 staan.

Voeg je ‘gratis verzending’ toe dan zal het pop-up scherm er zo uitzien. De titel laat je best zo staan uiteraard.

Daaronder kan je een minimumbedrag instellen. Stel je hier bijvoorbeeld 20 euro in, dan zal een koper pas voor gratis verzending kunnen kiezen als hij voor minstens 20 euro aan items van je koopt.

Je verzendoverzicht is nu aangevuld met de verzendopties die jij aanbiedt in je winkel. Via de groene schuifknop kan je altijd bepaalde verzendopties aan- of uitschakelen.

Klaar! Je hebt nu alles ingesteld voor verzending naar/binnen België. Sta je ook open voor verzending naar naar/binnen Nederland? Dan kan je hetzelfde doen voor zone ‘Nederland’ door op ‘Bewerk’ te klikken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste nieuwtjes via onze nieuwsbrief!